DORS/CLUC 2024

HrOpen s ponosom najavljuje DORS/CLUC 2024, najveću i najznačajniju konferenciju o slobodnom i otvorenom softveru u Hrvatskoj! Ovaj prestižni događaj održat će se od 15. do 19. svibnja na Sveučilištu Algebra u Zagrebu. Kao i svake godine, konferencija će okupiti vodeće stručnjake, entuzijaste i zaljubljenike u otvoreni kod, pružajući im platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja.

Ove godine očekujemo bogat program koji uključuje inspirativna predavanja, praktične radionice i dinamične hackathone. Sudionici će imati priliku naučiti najnovije trendove i tehnologije u svijetu otvorenog softvera te sudjelovati u interaktivnim sesijama koje potiču inovaciju i kreativnost. DORS/CLUC je idealno mjesto za profesionalce koji žele unaprijediti svoje vještine, kao i za studente koji traže inspiraciju i smjernice za svoje buduće karijere.

Veliko hvala našim najvažnijim sponzorima koji su omogućili da se ovaj događaj održi: Algebra, Nimium, Openit i Soldered. Njihova podrška ključna je za uspjeh konferencije i omogućava nam da svake godine podižemo standard kvalitete. Također, zahvaljujemo našim partnerima: FSFE, HULK, FER i SRCE, čiji doprinos dodatno obogaćuje sadržaj i značaj DORS/CLUC konferencije.

Posebna čast ove godine pripala je našoj dugogodišnjoj članici Valeriji Olić, koja će primiti našu nagradu “Relentless Penguin” za svoje iznimne aktivnosti i predanost organizaciji konferencije tijekom mnogih godina. Valerijina neumorna posvećenost i entuzijazam neizmjerno su doprinijeli uspjehu DORS/CLUC-a, i drago nam je da možemo proslaviti njen rad i trud.

Konferencija DORS/CLUC nije samo prilika za profesionalni razvoj, već i za umrežavanje. U neformalnom okruženju sudionici mogu uspostaviti vrijedne kontakte, razmijeniti iskustva s kolegama iz industrije i pronaći potencijalne suradnike za buduće projekte. Ova jedinstvena kombinacija obrazovanja i društvenog umrežavanja čini DORS/CLUC posebnim događajem na regionalnoj sceni otvorenog softvera.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete službenu DORS/CLUC web stranicu za više informacija o programu, predavačima i načinima prijave. Ne propustite priliku da budete dio ove izvanredne konferencije i pridružite se zajednici koja oblikuje budućnost otvorenog softvera