openSUSE konferencija 2015. u Haagu u Nizozemskoj je sve bliže

Neki od prvih najavljenih događaja na openSUSE konferenciji 2015. su LPI ispiti i retro gaming u organizaciji Awesome Retro, njima openSUSE zajednica najavljuje da će osim tehničkih i profesionalnih tema, konferencija biti ispunjena i zabavom.

Radionice posvećene promicanju računalne sigurnosti će posjetiteljima pomoći da budu spremni na svakodnevnu borbu za očuvanje privatnosti i osobnih podataka. Tako će Radically Open Security predstaviti svoj model poslovanja temeljen na otvorenom kodu. Kao i prethodnih godina, LPI ispiti će se održati na konferenciji, a iako još nisu potvrđeni, vjerojatno će se održati i Linux Foundation ispiti.

Predavanja

Osim Aarona Seigo, još su dva pozvana predavača potvrdila svoje sudjelovanje. Markus Feilner će pričati o otvorenom kodu i odnosu s medijima, dok će Brenno de Winter govoriti o nužnosti otvorenog koda u modernom slobodnom društvu.

Poziv predavačima

Prijave predavača se polako nakupljaju i konferencija raste svakim danom, ali objavljen je još jedan poziv predavačima – ukoliko želite predavati na openSUSE konferenciji, prijavite se putem konferencijskog Weba: https://events.opensuse.org/conference/osc15

Pomoć s putnim troškovima

Kao i za sve prethodne openSUSE događaje, dostupan je “Travel support” koji pokriva do 80% troškova putovanja. Detalje i uvjete provjerite na stranici i očekujte otvaranje još jedne runde prijava u 3. ili 4. tjednu ožujka.

I na kraju, ukoliko posjećujete Haag i konferenciju, ne zaboravite se registrirati za konferenciju i pripremiti se za natjecanje u Super Mario Kartu na Super Nintendu ili Donkey Kongu na Atariu 2600. Prisustvovanje je besplatno, ali registracijom olakšavate planiranje i rad organizatora – http://conference.opensuse.org.

Obavijesti o konferenciji pratite putem bloga news.opensuse.org.

Leave a Comment