Poziv za dostavu mišljenja na “Osiguranje transparentnosti: Besplatni softver i otvoreni standardi u RoR Europskog parlamenta”

Ova studija proizlazi iz prijedloga Greens/EFA (The Greens / European Free Aliance u Europskom parlamentu) podržan s dvije plenarne odluke da Europski parlament istraži vlastite obveze transparentnosti u Poslovniku o radu u vezi s besplatnim softverom i otvorenim standardima.

Opseg studije je potvrditi općenito ili u specifičnim područjima principe otvorenosti i prava na pristup informacijama te u kojem opsegu nalažu korištenje besplatnih softvera i otvorenih standarda a ukoliko postoje koje su preference prema njima.

Pozivamo vas na javne konzultacije za studiju Ensuring utmost transparency — Free Software and Open Standards under the Rules of Procedure of the European Parliament. Budite slobodni poslati vaša mišljenja na nacrt studije do početka studenog. Objava studije je planirana za 15. studeni 2014.

Vaša mišljenja možete poslati na Greens/EFA mailing listu koristeći ovaj predložak. Vaši komentari biti će zabilježeni i spremljeni. Pišite jasno i sažeto na engleskom jeziku.

Komentiranje na wikiju je ograničeno na registrirane korisnike radi problema sa spamom.

Budite slobodni podijeliti ostalim zainteresiranim stranama ovaj poziv za dostavu mišljenja.

Izvor euwiki.org